FC Interin sähkärifutisjaosto on yksi harvoista Suomessa. Lajia on esitelty ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja ensimmäiset joukkueet on perustettu 2012, joista Inter oli ensimmäisten joukossa. Varsinainen FC Inter Powerchair sähköpyörätuolijalkapallojoukkue perustettiin vuonna 2015, mutta sitä ennen joukkue ehti harjoitella aktiivisesti n. Kolme vuotta, joskin hieman pienemmällä ryhmällä.

Sähköpyörätuolijalkapallo on laji jota sähköpyörätuolia käyttävät henkilöt voivat harrastaa. Eli siis jalkapalloa pyörätuolin käyttäjille.

Sähkärifutiksessa potkitaan lajia varten kehitettyä palloa, joka on noin 33 cm halkaisijaltaan. Palloa joko pusketaan sähköpyörätuoliin kiinnitetyn puskurin etuosalla tai pyörähdetään paikallaan, ja lyödään palloa puskurin sivulla.

Laji on hyvin taktinen sekä nopeatempoinen. Sitä pelataan koripallokentän kokoisella kentällä halliolosuhteissa. Suomenmestaruuskisoja on järjestetty tähän mennessä viisi kautta.

Laji on tarkoitettu kaikille, jotka käyttävät arjessaan pyörätuolia liikkumiseen. Sähkärifutiksessa lapset, nuoret, aikuiset, miehet ja naiset pelaavat samassa sarjassa ja joukkueissa.

Suurin haaste sähköpyörätuolijalkapallossa on pelituolin hankinta harrastamista varten. Normaalilla arkisähköpyörätuolilla ei voi pelata sähköpyörätuolijalkapalloa, vaan tarvitaan pelaamista varten oma, ns. pelisähköpyörätuoli. Kyseessä on perheille iso investointi.


FC Inter Powerchair on hankkinut joukkueen omistukseen kaksi pelaamiseen tarkoitettua sähköpyörätuolia, joita uudet pelaajat saavat lainaan lajia aloittaessaan, eli uusi pelaaja pääse kokeilemaan lajia lainatuolilla.

Uusille pelaajille lainatuoli

Suomessa FC Inter Powerchair on pelannut Suomen mestaruussarjaa ja näytösotteluita monessa kaupungissa ympäri maata.

Vuonna 2018 FC Inter Powerchair matkusti Tanskan Århusin lähelle osallistuakseen lajin Champions cuppiin.

EPFA Champions Cup on lajin vastaavuus jalkapallon Champions leaguelle. Turnauksessa kohdattiin Euroopan huippujoukkueet Englannista, Tanskasta, Ranskasta, Irlannista ja Sveitsistä. Lisäksi vuonna 2019 kaksi FC Inter Powerchairin pelaajaa osallistui Skotlannissa järjestettyyn nuorten leirille missä oli monesta Euroopan maasta osallistujia.

FC Inter Powerchair koostuu tällä hetkellä 10-17 vuotiaista pojista, yhteensä pelaajia on tällä hetkellä yhdeksän ja mukaan mahtuu uusia pelaajia. Vuonna 2020 alkanut pandemiatilanne kuitenkin vaikeutti sähköpyörätuolijalkapallon toimintaa. Olemme kuitenkin luottavaisia että toimintamme voisi jatkua täysipainoisemmin jo vuoden 2022 aikana ja jopa saada uusia ulottuvuuksia InterActonin puitteissa.

Jos sähköpyörätuolijalkapallo kiinnostaa, kannattaa suosittelemme olemaan yhteydessä esim. Facebookin kautta, jonka jälkeen voi tulla tutustumaan harjoituksiin. Myös sähköpostitse voi ottaa yhteyttä.

Powerchair-pelaajat ovat intohimoisia urheilijoita siinä missä muidenkin lajien edustajat. Pyrimme mahdollisuuksien mukaa tarjoamaan mahdollisuuden kaikille lajista kiinnostuneille.

Lisätietoa:

Erik Lundell
lundell.ea@gmail.com
p. 050 5817280