Interin akatemiaa voidaan syystäkin kutsua väyläksi Interin edustusjoukkueeseen, sillä peräti 26 akatemian läpikäynyttä pelaajaa on pelannut Veikkausliigaotteluita. Inter-Akatemiassa pelaa, harjoittelee ja opiskelee jatkuvasti kymmenkunta nuorta.

Interin akatemian tavoitteena on luoda lahjakkaille FC Interin junioreille optimaaliset olosuhteet harjoitteluun ennen siirtymistä liigajoukkueeseen tai ulkomaille. Akatemia auttaa nuorta myös opiskelun ja harrastuksen yhteensovittamisessa. Akatemiapelaajilla on käytössään opinto-ohjaaja tukemaan opintojen edistymistä ja urasuunnittelua.

Inter-Akatemian painopiste on yksilöllisessä kehittymisen seurannassa. Pelaajien käytössä on seuran joukkuevalmennuksen lisäksi talenttivalmentaja, fyysinen valmentaja, fysioterapeutti ja psykologi sekä muita tukipalveluita. Inter-Akatemia rahoitetaan yhteistyökumppaneiden tuella.

Inter-Akatemia toimii yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian ja Turun AMK:n kanssa. Akatemia harjoittelee Impivaaran jalkapallohallissa ja LähiTapiola-areenalla sekä Kupittaan tekonurmilla. Osa akatemiapelaajista osallistuu myös edustusjoukkueen harjoituksiin. Fyysinen valmennus tapahtuu FC Interin fysiikkavalmentajan valvonnassa. Pelaajat on sijoitettu eri ikäryhmien joukkueisiin.