Meille oleellisia ovat pelaajien kasvutarinat aina junnusta mahdollisen ammattilaisuran päättymiseen. Pyrimme koko tämän matkan ajan tukemaan pelaajiamme jalkapallon ja muun elämän yhteensovittamisessa siten, että kun ammattilaisura lähentelee loppuaan, on pelaajilla kaikki eväät ja mahdollisuudet siirtyä niin sanottuun tavalliseen työelämään.

Tätä siirtymistä pyritään tukemaan koulunkäynnin ja opiskelun tukemisella, mutta pyrimme jatkuvasti kehittämään myös itse siirtymävaiheen toimintoja.

FC Interin aloitteesta syntynyt ja Momentous-Crescon kanssa yhteistyössä toteutettu pilottihanke keskittyy urheilu-uran jälkeiseen elämänvaiheeseen ja työelämään siirtymiseen.

Yksi pilottiin osallistuneista on Inter edustusjoukkueen kokenut maalivahti Henrik Moisander, joka kertoo asiasta näin:

–Erittäin tärkeää, että seura pystyy järjestämään halukkaille tämän tapaista toimintaa. Minun kohdalla osallistuminen tähän oli luonnollista, koska oma peliura on lähempänä loppua kuin alkua. Mielestäni tästä on paljonkin hyötyä erityisesti uran loppupuolella oleville pelaajille. Mahdollisessa puoliammattilaisuustilanteessa tämä on hyvä lisä. Henkilöarviointi antoi tietoa omista vahvuuksista ja mahdollisista kehityskohteista työelämässä. Tämän lisäksi pääsin mentorointiin kahden turkulaisen työelämävaikuttajan kanssa. Tämä puolestaan antoi spesifimpää tietoa työelämän vaatimuksista.