Organisaatio

Kesällä 1990 joukko lasten vanhempia kokoontui perustamaan turkulaista jalkapalloseuraa. Nyt harrastajia on yli 500, jonka lisäksi seuran riveissä toimii yli 50 valmentajaa, 22 joukkueenjohtajaa ja mieletön määrä muita toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia. Tämä kertoo ennen kaikkea intohimosta ja siitä, miten tärkeässä asemassa nuorten harrastusmahdollisuudet ovat olleet yli 30 vuotta.

Harrastuksen ja muun elämän yhteensovittaminen on äärimmäisen tärkeää. Täällä on panostettu siihen jo vuosia. Alkuvuodesta 2021 kaikki tukitoiminnot yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi, joka sain nimekseen osuvasti InterAction – tekoja yhteiseksi hyväksi.

Vuoden 1990 alussa seuran perustajan, Stefan Håkansin, poika Patrik kavereineen etsii tselleen joukkuetta jalkapalloharrastuksen jatkamiseksi. Pojat olivat pelanneet Turun Nappulaliigan Linnan aluejoukkueessa kotikenttänä Juhana Herttuan koulun viereinen hiekkakenttä. Siihen aikaan Turun Nappulaliigan toiminta loppui E11-ikäluokkaan, ja poikien vanhetessa, edessä oli seuran vaihtaminen.

Turun silloiset valtaseurat, TPS ja ÅIFK, eivät tuntuneet pojista sopivilta. Pojat jatkoivat kuitenkin sinnikästä jankutusta jalkapalloharrastuksen jatkumisen puolesta. Lopulta Stefan Håkans totesikin hänelle ominaiseen tapaan: ”Jos on muka niin vaikea löytää uusi seura, niin perustetaan sitten oma.” Näin kesällä 1990 joukko lasten vanhempia kokoontui Linnankadulle perustamaan uutta turkulaista jalkapalloseuraa, joka sai nimekseen FC Inter.

Vuonna 1990 seurassa oli yksi joukkue, 1979-syntyneet. Siitä lähtien seuraan perustetiin joka vuosi vähintään yksi uusi joukkue, ja vuonna 1996 seuralla oli ensimmäistä kertaa juniorijoukkue jokaisessa ikäluokassa aina D12-ikäluokasta A-junioreihin asti.

Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, seurassa on juniorijalkapalloilijoita noin 500. Päätoimisten lisäksi seurassa toimii mm. lähes viisikymmentä oto-valmentajaa ja 22 joukkueenjohtajaa sekä lukuisa määrä muita toimihenkilöitä. Vuonna 2020 tapahtui kauan odotettu uudistus, kun seuraan tuli ensimmäiset tyttöpelaajat ja naisvalmentajat.

InterAction

Viime vuosien aikana on kiinnitetty entistäkin tarkempaa huomiota pelaajien kasvuun sekä harrastustoiminnan ja muun elämän yhteensovittamiseen. Näitä toimintoja ja yhteiskuntavastuun kehittämistä varten perustettiin InterAction-sektio, jonka kirkkain tavoite on pelkän puheen sijaan konkreettiset teot, joilla nuorten hyvinvointia voidaan parantaa. Tavanomaisen harrastustoiminnan rinnalle onkin ilmestynyt läjäpäin harrastuksen ja muun elämän yhteensovittamista tukevia palveluita, joista voit lukea lisää Toiminta-osion alta.

Yrityksestäsi mahdollistaja?

Mukaan voi lähteä pienellä tai isommalla summalla. Jos haluat olla mukana vastuuta kantamassa, jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.