Asia mikä erottaa Playmakersin tavallisista jalkapalloharjoituksista, on harjoitusten tarinallisuus. Uuden tyttöryhmän valmennuksesta vastaava Marjut Finska-Bezerra kertoo, että tarinallisuus ei sinällään ole uusi ohjausmuoto, mutta futispiireissä tämä ei ole ollut tähän mennessä se tavanomaisin tapa.

– Tarinallisuus vie sitä harjoitusta koko ajan eteenpäin. Playmakersin koko tarkoitus on innostaa ja saada tyttöjä jalkapallon pariin, johon tämä tarinallisuus on ollut oikein toimiva keino, Finska-Bezerra pohtii.

Tarinallinen ohjaaminen on innostavaa.

Leikin- ja sadunomaisia keinoja käytetään Disneyn Frozen -elokuvien teemoin. Finska-Bezerran mukaan tytöt ovat olleet mielissään tästä tarinasta.

– Kyllä se innostaa. Olen saanut kotiväeltä palautetta, että lapset ovat kertoneet sen tarinankerronnan olleen juuri se paras juttu. Tarinallinen ohjaaminen on innostavaa ja ohjaaja menee mukaan lasten maailmaan. Meidän ohjaajamme on ohjeistettu eläytymään tarinaan mukaan ja sitä ei lueta vain paperista, joulukuussa ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi valmistunut Finska-Bezerra kertoo.

Suosittu kahdeksanosainen tarina tuli päätökseen kesäkuun lopulla. Seuraavaksi seuran tavoitteena olisi saada tyttöjä mukaan joukkuetoimintaan. Kyselyjen perusteella halukkuutta on löytynyt. Inter pyrkii tekemään siirtymästä mahdollisimman pehmeää ja eteneminen joukkuetoiminnan pariin tapahtuu pikkuhiljaa.

– Siirtymä Playmakersista suoraan joukkuetoiminnan pariin saattaa olla raju, mutta sitä olemme helpottamassa sillä, että vedämme viimeisen harjoituskerran ilman tarinaa, jotta tytöt näkevät, mitä se tavallinen futistoiminta voisi olla.

– Osa ei välttämättä innostu, ja se on täysin okei. Pelkän tarinan vuoksi saa yhtä lailla tulla, mutta nyt tytöt ainakin tietävät, että futistoiminta on käynnistymässä seurassa myös tytöille, vastuuvalmentaja täsmentää.

Hyvä toimintamalli lieventämään laskua joukkuetoimintaan.

Aikeissa on järjestää tytöille myös jalkapallokerho, minkä kautta voidaan harjoitella joukkueeseen menemistä. Tämä kerhotoiminta alkaisi samaan aikaan kuin uusi Playmakers -jaksokin.

– Koen, että tämä on hyvä toimintamalli lieventämään sitä laskua joukkuetoimintaan, Finska-Bezerra pohtii.

Hän kertoo, että Playmakers tulee uudestaan elokuussa. 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattu konsepti pysyy samana, mutta tarina saattaa vaihtua.

– Voi olla, että siihen vaihtuu tarina Ihmeperheeksi, jotta saisimme houkuteltua myös hieman enemmän vanhempia tyttöjä (7-8 -vuotiaita) mukaan.