– Pelasin Kreikassa junnuaikoina korkealla tasolla ja olen kasvanut siellä. Suomessa pelasin Kakkosta. Muutimme A-junnuikäisenä Turkuun. Pelasin muutaman pelin, mutta loukkaannuin aika pahasti ja lääkäri sanoi, etten pysty pelaamaan enää, Najjar kertoo.

– Päädyin valmentamaan 2016-2017 ja nyt olen tehnyt sitä viitisen vuotta FC Interissä. Tällä hetkellä olen 2011 syntyneiden vastuuvalmentaja ja 2008 syntyneiden kakkosvalmentaja, Najjar valaisee.

Mikä sitten veti aikanaan Turkuun?

– Iso kaupunki, isot seurat ja täällä on kiva olla. Kun olimme pohjoisessa, niin siellä oli kylmä ja paljon lunta. Tämä sopii meille paremmin.

– Kaverini Merdan houkutteli minut Interiin. Minun käskettiin vetää mallitreenit, ja ne menivät hyvin. Minulle sanottiin ”tervetuloa mukaan”, eikä kyselty mistä maasta olen kotoisin, Najjar muistelee sinimustiin tuloaan.

Opin puhumaan suomea tosi nopeasti.

Suomeen tultuaan nuorukaisen kielipää ei ollut vielä kummoinen. Nuorempana opittu englannin kieli oli unohtunut, joten Issa päätti tarttua härkää sarvista ja opetella suomen kielen.

– Opin puhumaan suomea tosi nopeasti, koska halusin oppia kielen. Ei ole helppo kieli, mutta kovalla yrityksellä sen oppii, Najjar hymyilee.

Hän uskoo, että pystyy taustansa vuoksi olemaan valmentajana hyvin avuksi maahanmuuttajataustaisille pelaajille.

– Maahanmuuttajat, joilla ei ole vielä kieli täysin hallussa, niin heille löytyy aina apua ja extratukea. Heille voi näyttää jonkin harjoitteen vaikka uusiksi.

– En minäkään aluksi puhunut suomea tai hyvin englantia, mutta aina löytyi joku joukkuekaveri, joukkueenjohtaja tai valmentaja, joka kertoi, mitä pitää seuraavaksi tehdä.

Täällä on hyvä ilmapiiri, kaikki haluavat auttaa.

Najjar kehuu Interin ilmapiiriä, joissa kaikkien taustat otetaan hyvin huomioon ja olosuhteet ovat nuorten kehittymisen kannalta otolliset.

– Interillä on tosi hyvin hoidettu asiat maahanmuuttajien kanssa. He saavat tukea monella tapaa ja heitä on ollut seurassa paljon. Monelle on lisenssien ja vakuutuksien hoitaminen iso haaste, mutta täällä on löytynyt tukea siihenkin. Jalkapallo kuuluu kaikille.

– Täällä on hyvä ilmapiiri, kaikki haluavat auttaa, valmennuspäällikkö ja muut. Täällä löytyy oma kenttä ja lounge, jossa voi vaikka suunnitella treenit ja pitää videopalavereja. Täällä kaikki on mahdollista. Tervetuloa vain mukaan, Issa heittää.

Kehittyminen on lähtenyt minusta itsestäni.

Najjar kannustaa nuoria olemaan rohkeita, itsevarmoja ja positiivisia, kun he kohtaavat uusia haasteita jalkapalloilijoina. Hän korostaa myös työnteon merkitystä, jolla omakin valmentajaura on ottanut tuulta purjeisiin viime vuosina.

– Olen mennyt tosi paljon eteenpäin. Pelasin kauan, mutta valmentaminen on eri asia. Se kehittyminen on lähtenyt minusta itsestäni. Haluan päästä eteenpäin ja kehittyä. Käyn katsomassa muiden treenejä ja haluan oppia. Mielestäni olen kehittynyt tosi paljon. Kun tavoitteet on korkealla, niin pitää tehdä myös vapaa-ajalla extraduunia, Issa päättää.