InterFaces esittelee henkilökuvia toiminnan ytimessä ja taustalla. Täällä jokainen lenkki on yhtä tärkeä, oli kyse sitten olosuhteiden ylläpitotöistä tai edustusjoukkueen kapteenista. Yhteistä heille on kyky ja halu ottaa vastuuta yhteisen hyvän saavuttamiseksi.

”Täällä kaikki on mahdollista” – Juniorivalmentaja Issa Najjar nauttii FC Interin ilmapiiristä ja olosuhteista

26-vuotias Issa Najjar muutti Suomeen vuonna 2012 Kreikasta. Syyrian kansalainen tuli nopeasti sinuiksi suomalaisen jalkapallon kanssa. Laji toimi myös loistavana keinona integroitua uuteen maahan. Ensimmäiset Suomi-vuotensa Najjar pelasi vielä itse, mutta sitten loukkaantuminen pakotti positiivisen pelimiehen pelikentän sivuun. Najjar kertoo nyt, miten hänestä tuli tavoitteellinen juniorivalmentaja FC Interin organisaatioon.

Positiivisuuden voimalla – Sydänvaiva vei Kujanpään perheeltä rakkaan yhteisen harrastuksen, mutta ”elämä jatkuu”

Jalkapallo oli vuosikaudet Rami ja Roope Kujanpään yhteinen harrastus. Isä-Rami toimi poikansa Roopen ikäluokkajoukkueen huoltajana FC Interissä viiden vuoden ajan. Harrastus tuli kuitenkin harmillisesti päätökseensä syksyllä 2020, kun Roope ei pystynyt enää pelaamaan sydänvaivan tähden. Kaikki sai alkunsa huhtikuussa 2018, kun Roopen sydän pysähtyi kesken harjoitusten. Isä-Rami kertoo nyt poikansa tarinan.

”Voitko sä olla mun isä” – Stefan Håkans loi seuran, jossa on kyse paljon muustakin kuin vain jalkapallosta

Stefan Håkans perusti FC Interin vuonna 1990. Edelleen seuran puheenjohtajana oleva Stefan kertoo nyt mietteitään seuran ympärillä tapahtuvista asioista. Haastattelu sisältää myös historian havinaa siitä, kuinka kaikki sai alkunsa 31 vuotta sitten. Lue artikkeli ja katso video!

”Most fun wins” – Nuorisoidoli Seppo Pajun mielestä hauskanpito on urheilussa tärkein juttu

Liedosta lähtöisin oleva Seppo Paju on tällä hetkellä yksi Suomi-urheilun suosituimmista nimistä yksilölajeissa. 26-vuotiaan frisbeegolfaajan palkintokaapista löytyy muun muassa Euroopan mestaruus vuodelta 2014 sekä monta muuta kansainvälisen kilpatason palkintoa. Lajina frisbeegolf on Suomessa aallonharjalla, kun harrastajamäärät ovat räjähtäneet kasvuun.

Marjut Finska-Bezerra on voittanut valmentajana persoonallaan pelaajat puolelleen: ”Välillä pojat kyselevät, että osaanko itse pelata”

Marjut Finska-Bezerra kuuluu kolmikkoon, jotka olivat FC Interin seurahistorian ensimmäiset naisvalmentajat. Finska-Bezerra on Playmakers -ohjelman vastuuvalmentaja ja vastaa yhtäläisesti myös perhe- ja eskarifutiksen organisoinnista valmentamisen ohella. Lisäksi hän on 2009-ikäluokan poikajoukkueen valmentaja. Hän kertoo nyt, kuinka päätyi Interiin ja pohtii, minkälaista on valmentaa lajissa, mikä on tänä päivänä vielä pitkälti miesvoittoinen.

Jalkapalloäidin rooli muuttuu lapsen kasvun myötä – ”Kun pelaaja on vanhempi, hänen pitää pystyä seisomaan jo omin jaloin”

Jalkapalloseura FC Inter sai Tiina Pirttilästä futisvanhemmuuden myötä talkootyön moniottelijan. Tiina on tällä hetkellä Interissä yhdistetyn A-junioreiden ja reservijoukkueen joukkueenjohtaja. Joukkueenjohtajan tehtävien lisäksi taustalla on vapaaehtoistyötä myös muissa rooleissa, kuten rahastonhoitajana ja ottelutapahtumien moninaisissa eri tehtävissä.

Jalkapallo muovasi Juhani Koskisen identiteetin: ”Perheen ja ystävien jälkeen isoin asia elämässäni”

"Juhani Koskinen on lähes 35-vuotias turkulainen mies, joka asuu Helsingissä. Hän rakastaa jalkapalloa, perhettä ja ystäviään. Sekä musiikkia."

”Vapaaehtoistyö tuo minulle kokopäiväisen sisällön elämään”

35-vuotias Ville Törnqvist on löytänyt itselleen vapaaehtoistyöstä sydämen asian. Hän toimii nyt viidettä vuotta huoltajana FC Interin eri joukkueissa, täysin vapaaehtoistyöntekijänä. Törnqvist kertoo jalkapallon täyteisen elämäntapansa taustat. Katso video ja lue artikkeli!

”FC Interissä hoidetaan yhteiskuntavastuu ja nuorten pelaajien asiat kokonaisvaltaisesti hyvin”

Jo 20 vuotta FC Interin kuuluttajaäänenä työskennellyt Rainer Svens avasi yhteiskunnallisesti merkittävää toista rooliaan seurassa. Hän muisteli myös ikimuistoisinta kuulutustaan. Katso video ja lue artikkeli!

“Koulun ja harrastusten luoma kombinaatio on kasvun kannalta aivan valtava asia.”

Timo Furuholm on tehnyt ammattilaisuran sekä Suomen että Saksan kentillä. Mutta mitä hänellä on kerrottavanaan kenttien ulkopuolella tapahtuvista asioista ja niiden merkityksestä kasvun kannalta? Katso video ja lue artikkeli!

Yrityksestäsi mahdollistaja?

Mukaan voi lähteä pienellä tai isommalla summalla. Jos haluat olla mukana vastuuta kantamassa, jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.