FC Interin Eero Lehtinen oli tämän myötä yhteydessä Momentous-Crescoon, joka yhdessä sisaryritys Baronan kanssa pohti, kuinka Momentous-Crescon ja koko Bravedo-konserinin osaamista voisi hyödyntää näihin tarpeisiin. Tuloksena oli viiden pelaajan pilottiryhmä, joille räätälöitiin urheilu-uran jälkeistä uraa valmisteleva prosessi.

– Tutustuimme heihin, meillä oli ryhmätapaamisia, yksilöllisiä tapaamisia ja sellaisia coaching/sparring-tapaamisia, Momentous-Crescon seniorikonsultti Ville Valtonen kertoo.

– Pilottiryhmä käynnistyi keväällä 2020 ja saimme hyvät kokemukset siitä, joten nyt on suunnitteilla toinen ryhmä, Valtonen jatkaa.

Hän kertoo, että pilottiryhmän coachingin tueksi pelaajista tehtiin myös räätälöidyt henkilöarviot sillä ajatuksella, että henkilöt tunnistaisivat paremmin vahvuus- ja motivaatioalueitaan.

– Ammattiurheiluun liittyy se täydellinen sitoutuminen, jossa ei paljoa sivuille vilkuilla ja mietitä muita uria. Siksi on hyvä herätellä hyvissä ajoin pohdintaa urhelu-uran jälkeen tulevasta ajasta, Valtonen pohtii.

Lähdimme pelaajien tarpeesta, emmekä miettineet heitä vain kohteina.

Momentous-Cresco sai prosessista pelaajilta hyvää palautetta. Pilottihanke meni hyvin, mutta Valtosen mukaan myös opittavaa jäi, mikä ei ole huono asia.

– Pelaajien tarpeet olivat erilaisia. On ihan hyvä, että jos joku saa ajatuksen, että mitä voisi uran jälkeen tehdä. Sitten voi miettiä, mitä voisi asian eteen tehdä ja valmistautua uran aikana, niin että pelaajaura ei kärsi, Valtonen toteaa ja kehuu samalla, kuinka paljon valmiuksia ammattiurheilu voi antaa työuraan.

– Se opettaa yhteistyöhön, tavoitteellisuuteen ja vastoinkäymisiä ja niihin liittyviä tunteita käsitellään.

Valtonen on mielissään, kuinka hyvin InterActionin ja Momentus-Crescon arvomaailmat kohtaavat. Kaiken taustalla on yksilöiden kunnioittaminen.

– Lähdimme pelaajien tarpeesta, emmekä miettineet heitä vain kohteina. Ajatuksissa ja puheissa arvomme kohtaavat todella hyvin. Vastuunkanto ihmisistä, kunnioittava kohtelu ja ammattimainen toiminta, Valtonen luettelee.

Hienoa, että osaamista pyritään jakamaan, eikä suojaamaan.

– Vaikka tämä kokonaisuus on Interille varmasti etu pelaajien tehdessä seuravalintaa, niin pidän myös toiminnan avoimuudesta. FC Interin on linjannut, että pilotti voisi toimia mallina, jota voi hyödyntää eri lajeissa ja eri puolella Suomea. Se on hienoa, että osaamista pyritään jakamaan, eikä suojaamaan.

Valtonen kertoo olevansa vaikuttunut, kuinka lyhyessä ajassa InterAction kokonaisuutena on kehittynyt ja mennyt käytännön toimiin.

– Tässähän on tapahtunut ihan valtavasti. Urheiluseura on selvästi miettinyt omaa rooliaan ja vastuuta kannetaan nuorista hyvin laajalti. Se on todella hieno ja esimerkillinen asia.

– Meidän yrityksen kannalta oli palkitsevaa, kun tässä oli selvä tavoite, ja meidän tehtävä oli ratkaista se. Meillä ei ollut valmista mallia, mutta sitten se toteutus oli sellainen, mitä itse saimme ehdottaa ja viilata yhdessä.

Piilotyömarkkinat ovat aika isot.

Kokenut seniorikonsultti on toiminut rekrytoinnin, konsultoinnin ja henkilöstöjohdon tehtävissä 1990-luvun alusta lähtien. Hän on täten oikea mies antamaan nuorisolle muutaman tärpin, miten vaikkapa kesätyötä kannattaa hakea.

– Aktiivinen kannattaa olla. Ei suinkaan kannata hakea vain paikkoja, joista on ilmoitus. Minäkin sain aikanaan valmistumiseni jälkeen lama-aikana ensimmäisen työpaikkani yrityksestä, jossa ei pitänyt olla työtä. Olin kiinnostunut ja laitoin hakemuksen. Piilotyömarkkinat ovat aika isot. Kannattaa hakea oman alansa lisäksi, kokemusten vuoksi, myös muita töitä, ja muistaa olla oma itsensä, Valtonen vinkkaa.