– Saamme testattua meidän uutta tuoteperhettä ja valoista on tarkoitus saada sellaiset, mitkä ovat jatkossa muillekin urheilukentille soveltuvia.

– Tämä on ollut meille siinä mielessä hyödyllinen sovelluskohde, että asiakas on armollinen. Olemme tukijan roolissa, mutta saamme samalla kentän käyttäjiltä palautteen valaistuksesta ja pystymme testaamaan näitä uusia urheilukenttäolosuhteisiin suunniteltuja valaisimia. Tämä toimikoon jatkossa myös hyvänä asiakasreferenssinä, Ohlsson pohtii.

Stera on tehnyt FC Interin kanssa yhteistyötä aiemminkin. Veritas Stadionin pääkatsomon lipan alla olevat katsomovalaisimet päivitettiin aikanaan yrityksen toimesta UEFA:n vaatimusten mukaisiksi europelejä silmällä pitäen. Ohlsson kertoo, että Steran oli mielekästä lähteä myös InterActionin mahdollistajaksi.

– Mietimme, että millä tavoin Stera voisi olla mukana tukemassa tätä hanketta. InterAction herätti positiivisia ajatuksia. Tunnistan, että tässä ei tueta pelkästään jalkapalloa, vaan myös lasten ja nuorten muuta kasvua.

Kaikkien tarpeet kohtaavat.

– Se oli hyvä idea, että seura ja koulut käytännössä yhdistävät voimansa. Tähän vielä mukaan yritykset, jotka pystyvät mahdollisesti tarjoamaan vanhemmille pelaajille tai uransa päättäville pelaajille esimerkiksi työharjoittelupaikkoja tai jopa uran yrityksessä. Mielestäni kaikkien tarpeet kohtaavat. Tämä on erittäin terve ajattelutapa urheiluseuralta, Ohlsson kehuu.

Kuinka tärkeäksi Steralla yhteiskuntavastuu täten koetaan?

– Kyllä me koemme sen tärkeäksi. Meillä on hyvin tiivistä yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa. Niin peruskoulujen, ammatti-instituutin sekä ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa. Meidän intressi on se, että meistä saa hyvän kuvan työnantajana ja me saamme hyviä työntekijöitä. Se on positiivista mielikuvaa.

Turussa tämänlaisesta toimintamallista en ole aikaisemmin kuullut.

Miksi juuri InterActionin mahdollistajaksi oli helppo lähteä mukaan?

– Minulle se oli positiivista, että meidän kaltaisia yrityksiä pyydettiin mukaan suunnittelemaan ja miettimään tätä kokonaisuutta. Se oli hyvä juttu. En tiedä onko tämä kopioitu jostain ulkomailta tai toisesta kaupungista, mutta Turussa tämänlaisesta toimintamallista en ole aikaisemmin kuullut.

– Mielummin tarjoamme konkreettisia tuotteita tai eri ikäisille työharjoittelupaikkoja kuin, että se tuki olisi vain rahallinen stipendi. Se antaa minulle itselleni ainakin paljon enemmän, kun näen, mihin se panostus oikeasti menee. InterAction on tällaisena kokonaisuutena ensimmäinen laatuaan, mihin minä ainakaan olen törmännyt.

Kenttä on aina käytössä, kun illemmalla ohi ajelee.

Kun ajelet Uudenmaankatua pitkin Turku Energia Areenan ohi, tuleeko iloiten katseltua, mitä siellä kentällä tapahtuu?

– Joka kerta. Missään ei lue isolla SteraLux, mutta mielestäni se onkin juuri se hienoin asia, että tämä kenttä on aina käytössä, kun illemmalla ohi ajelee. On tätä nyt ihan erilaista katsella kuin silloin, kun tämä oli se pimeä muhkurainen nurmikenttä, Ohlsson hymyilee.