Yrityksen viestintäpäällikkö Riikka Kyläheiko kertoo, että tähän projektiin oli helppo hypätä mukaan.

– Meille se on tosi tärkeää, että yhteistyö on enemmän kuin se näkyvä mainos jossain. Olemme koko ajan toivoneet, että pystyisimme tekemään jotain aidosti hyvää, ja tämä on nyt hyvä kanava siihen.

– Haluamme olla osa yhteisöä, emmekä sellainen ”kasvoton toimija”. Yhteisöllisyys on meille tärkeä arvo. Mielestäni meidän arvot Interin kanssa sopivat muutenkin hirveän hyvin yhteen. Tämä tukemme hyödyttää nyt ympäri vuoden alueen junioreita, joten oli kiva lähteä mukaan, Kyläheiko taustoittaa.

Täysin sitä jatkumoa, mitä Inter on jo tehnyt pitkään.

InterAction tarjosi konkreettisen kohteen, jota lähteä tukemaan. Kyläheiko on mielissään, että InterAction on nähnyt päivänvalon.

– Se sopi tosi hyvin kokonaiskuvaan. Inter on mielestäni ollut edelläkävijä tämän kaltaisessa toiminnassa jo aikaisemminkin. Hyvä, että tämä kaikki paketoitiin ja nyt se seuran työ on helpommin kerrottavassa muodossa. Täysin sitä jatkumoa, mitä Inter on jo tehnyt pitkään.

Akseli Kiinteistöpalveluiden juuret ovat Varissuon ja Lausteen lähiöissä. Yhteistyö Interin kanssa on sisältänyt ennen korona-aikaa vuosittain lähiöpelitapahtuman. Jalkapallon ilosanomaa on viety Varissuon kentälle Interin valmentajien ja edustusjoukkueen pelaajien voimin.

– Olemme halunneet aina tuoda jotain sille yhteisölle. Olla enemmän kuin pelkkä palveluntuottaja.

– Kun aikanaan puhuimme Interin kanssa yhteistyöstä, niin toivoimme, että voimme viedä sitä jalkapalloa ihmisten lähelle. Olemme muutaman vuoden ajan järjestäneet tällaisen päivän, jossa Interiltä tulee valmentajia, jotka vetävät siellä muun muassa erilaisia tekniikkaratoja, ja jalkapalloa päästään pelaamaan ilmatäytteisellä pelikentällä.

– Hienointa on ollut, että muutamia edustusjoukkueen pelaajia on tullut pelaamaan lasten kanssa, mikä on ollut lapsille se tähtihetki. Viime vuosina lapset ovat olleet paikan päällä tuntia ennen odottamassa ja arvuutelleet, keitä pelaajia mahdollisesti on tulossa. Lapset ovat tykänneet tästä niin paljon, Kyläheiko tunnelmoi.

Pystyimme laajentamaan apuamme isommalle junnuporukalle.

Lähiöpelitapahtuma on tarkoitus järjestää myös tulevana syksynä, kunhan vallitsevat koronaolosuhteet sen sallivat. Kyläheiko on iloinen siitä, että tällainen yhden päivän tapahtuma voi saada sytytettyä lapsen päässä kipinän lajia kohtaan.

– Jalkapalloa on kiva tukea, koska sitä voi käytännössä missä vain pelata. Et tarvitse kuin pallon ja jonkin alueen kentäksi. Inter on panostanut paljon juniorityöhön ja mekin haluamme vaikuttaa tämän auttamiseksi. Meidän puolelta yhteistyö on alkanut sen lähiöpelin kautta ja nyt pystyimme laajentamaan apuamme isommalle junnuporukalle, Kyläheiko iloitsee ja testaa samalla Turku Energia Areenan vaihtoaitiota, mitkä Akseli Kiinteistöpalvelut on areenalle junioreiden hyväksi toimittanut.